فیروزه کویرسه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳

احداث کارخانه مواد شیمیایی اشتغال پایدار را به ارمغان می‌آورد - فیروزه کویر رفسنجان

سخن دوست :امام حسین (ع) : بخشنده ترین مردم کسی است که در هنگام قدرت می بخشد.

مشاور موادشیمیایی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان؛

🔰 احداث کارخانه مواد شیمیایی اشتغال پایدار را به ارمغان می‌آورد

◀️ به گفته مشاور مواد شیمیایی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، احداث کارخانه مواد شیمیایی  وابستگی کشور به واردات را کاهش داده و اشتغال پایدار را به ارمغان می‌آورد.

↖️ به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان؛ دکتر سیدمحمد سیدباقری مشاور موادشیمیایی این منطقه ظرفیت انسانی شهرستان رفسنجان را مهمترین نقطه قوت آن دانست و گفت: مردم رفسنجان با خصوصیاتی نظیر سخت‌کوشی، عزم و انگیزه قوی، همت بالا و تلاش مداوم، قادرند در بخش‌های مختلف فعالیت کرده و نقش مهمی در توسعه شهرستان و کشور ایفا نمایند.

🔹سیدباقری اضافه کرد: علاوه بر مردمان این خطه، ظرفیت‌های خدادادی کم‌نظیری همچون معادن با ظرفیت بالا و خاک زرخیز، پتانسیل و ظرفیت این منطقه را صدچندان کرده است.

🔹وی تصریح کرد: برنامه‌‌ریزی‌ گذشته مبنی بر احداث کارخانه ۲۵ هزار تنی مواد شیمیایی در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان، تصمیمی بسیار قابل تحسین بود اما به نظر می‌رسد که این طرح تقریباً به دست فراموشی سپرده شده است.

🔹مشاور موادشیمیایی منطقه ویژه رفسنجان از اهمیت کارخانه مذکور به لحاظ محصولات قابل تولید گفت و ادامه داد: اجرای این طرح می‌توانست وابستگی کشور به واردات را کاهش داده و اشتغال پایدار را به ارمغان آورد و محصولات این کارخانه علاوه بر پاسخگویی به نیازهای صنعت مس، می‌توانست نیازهای بسیاری از صنایع دیگر را نیز تامین کنند.

🔹سیدباقری ضمن مطالبه از مسئولین شهرستان و صنایع ملی مس ایران، بیان کرد: انتظار می‌رود که احداث فاز‌های مهم این طرح را در اولویت قرار دهند تا علاوه بر کاهش وابستگی صنعت کشور به خارج، دیگر صنایع و مردم رفسنجان از مزایای آن بهره‌مند شوند.

🔹وی تأکید کرد: این اقدام نه تنها به توسعه صنعت مس و ارتقاء صنعت کشور کمک می‌کند، بلکه از منظر اقتصادی نیز سودآور خواهد بود و به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی در منطقه کمک خواهد کرد.

🔹 مشاور موادشیمیایی منطقه ویژه رفسنجان ضمن اشاره به اینکه استان کرمان دارای بیشترین باغات در کشور است، تاکید کرد: وجود و توسعه کارخانه‌های تولید کود و سموم شیمیایی در رفسنجان، به ویژه در منطقه ویژه رفسنجان، یک مزیت برای این شهرستان به حساب می‌آید و گسترش این کارخانه‌ها می‌تواند به طور قابل توجهی به ایجاد اشتغال در این زمینه کمک کنند.

🔹سید باقری بیان کرد: باتوجه به تولید ۲۰۰ هزار تنی مس کاتدی در سال می‌توان با فعال نمودن صنایع پایین دستی مس، اقتصاد رفسنجان و حتی کشور را متحول نمود و خام فروشی با سود اندک را به تولیدات با ارزش افزوده چندین برابر تبدیل نمود.

🔹وی ادامه داد: از دیگر ظرفیت‌ها که می‌توان به آن اشاره کرد ظرفیت بزرگ تولید اسید سولفوریک است که خود می‌تواند نیرو محرکه بسیاری از صنایع پایین دستی باشد.

🔹سیدباقری با بیان اینکه امروزه اکثر ترکیبات سولفاته از اسید سولفوریک مشتق می‌شوند و این ماده استراتژیک ظرفیت بسیار بزرگی را برای رفسنجان ایجاد کرده است؛ تصریح کرد: بجز ترکیبات سولفاته، تولید بسیاری از مواد شیمیایی همچون اسید فسفریک با استفاده از اسید سولفوریک انجام می‌شود.

🔹مشاور موادشیمیایی منطقه ویژه رفسنجان تاکید کرد: با توجه به حجم بالای واردات خاک فسفاته، در صورت مطالبه و همت مسئولین و سرمایه گذاران، می‌توان با تولید اسید فسفریک که خود ماده اولیه بسیاری از ترکیبات شیمیایی است، از این ماده مهم به منظور توسعه صنعت در این منطقه بهره برد.

🔹وی ایراد کرد: علاوه بر موارد گفته شده در صورت راه‌اندازی کارخانه کربن‌دی‌سولفید که این ترکیب ماده اولیه صنایع معدنی و لاستیک سازی می‌باشد، می‌توان شاهد توسعه محصولات پایین دستی و اشتغال در شهرستان باشیم.

🔹سید باقری گفت: منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان با هدف تحقق شعار “رفسنجان در مسیر توسعه پایدار”، تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا با شناخت دقیق از فرصت‌ها و چالش‌ها، با همراهی سرمایه‌گذاران و مسئولین، گام‌های مؤثری در این راستا بردارد.

Likes0Dislikes0
نظرات و ارسال نظر